Domowe smarowidło gruszkowo-paprykowe

Po co kupować "smarowidła"? Zróbcie sami w domu, szybko i prosto!

Składniki na smarowidło gruszkowo-paprykowe własnej roboty:

  • batat 40 g (1/2 szt. w skórce)
  •  papryka czerwona 140 (1 szt.)
  • gruszka 170 g (1 szt. w skórce)
  • pieczywo graham 40 g (2 kromki)
  • masło 2 g (pół łyżeczki masła)

Jak przyrządzić smarowidło z gruszek i papryki?

Batata gotujemy na parze, następnie miksujemy w urządzeniu kuchennym. Ugotowanego batata razem z obraną z pestek papryką oraz gruszką mieszamy. Smarujemy kromki domowym „smarowidłem”.

Share on facebook
Udostępnij na Facebooku
Share on twitter
Udostępnij na Twitterze

Zobacz również:

Spodobał Ci się ten artykuł?

Zapisz się na newsletter i otrzymuj powiadomienia o nowych tekstach na blogu.

Zapisując się na newsletter zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych w celach marketingowych przez firmę Anna Radowicka zgodnie z Polityką Prywatności.