Kanapki z awokado i groszkiem

Kanapka to nie tylko szynka i żółty ser. Sprawdźcie sami.

 

 Składniki na pastę z awokado i groszku:

  • awokado 70 g (1/2 szt. z pestką i skórką)
  • oliwa z oliwek 2 g (1/2 łyżeczki)
  • mrożony groszek 50 g (1/2 szklanki)
  • pomidor 80 g (1 szt. mały)
  • pieczywo graham 25 g (1 duża kromka)

Jak przygotować pastę na kanapki:

Awokado, oliwę z oliwek, ugotowany wcześniej  groszek miksujemy na pastę- smarowidło. Następnie smarujemy na kromkę pieczywa i podajemy obok pokrojonego pomidora w kawałkach.

Share on facebook
Udostępnij na Facebooku
Share on twitter
Udostępnij na Twitterze

Zobacz również:

Spodobał Ci się ten artykuł?

Zapisz się na newsletter i otrzymuj powiadomienia o nowych tekstach na blogu.

Zapisując się na newsletter zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych w celach marketingowych przez firmę Anna Radowicka zgodnie z Polityką Prywatności.