Masło migdałowe wykonane w blenderze Blendtec

Nie ukrywam, że uwielbiam smarowidła na kanapki, również słodkie. Dziś dla Was masło migdałowe wykonane w najsilniejszym blenderze na rynku. Ma tę moc.

Od jakiegoś czasu testowałam blender Blendtec Designer 725. Jestem nim oczarowana, bo odpowiada mi w 100%. Jest estetyczny, łatwo się go myje, robi wszystko, co potrzebuję i robi to bardzo szybko.

Jako pierwszy przepis wykonany w tym blenderze zaproponowałam masło migdałowe dla całej rodziny.

Migdały to źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy B2, witaminy E, błonnika. Zawierają sporo żelaza, magnezu, wapnia. Jako dietetyk zalecam je codziennie w diecie swoich pacjentów. 

Kakao to źródło niezbędnych i cennych przeciwutleniaczy.

Chciałam po prostu zjeść Nutellę w zdrowej wersji. Uwierzcie mi – wyszło jeszcze lepsze.

Przepis na masło migdałowe wykonane w blenderze Blendtec Designer 725

  • migdały łuskane 200 g
  • olej słonecznikowy  2 łyżki
  • kakao (1 łyżka)
  • miód (1 łyżka)
  • granat (2 łyżki)

Jak wykonać masło migdałowe w blenderze Blendtec Designer 725:

Wsypujemy migdały do kielicha Twister. Blendujemy przez około minutę na średniej prędkości, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy olej w trakcie obracania silikonowymi skrzydłami  i blendujemy dalej około minuty.

Następnie ciepłe masło nalewamy do szklanego słoiczka lub innego naczynia. Smarujemy  kromki pieczywa masłem i polewamy miodem a na koniec  posypujemy granatem.

Smacznego!

Share on facebook
Udostępnij na Facebooku
Share on twitter
Udostępnij na Twitterze

Zobacz również:

Spodobał Ci się ten artykuł?

Zapisz się na newsletter i otrzymuj powiadomienia o nowych tekstach na blogu.

Zapisując się na newsletter zgadzasz się na przetwarzanie swoich danych w celach marketingowych przez firmę Anna Radowicka zgodnie z Polityką Prywatności.