Od jakiegoś czasu testowałam blender Blendtec Designer 725. Jestem nim oczarowana, bo odpowiada mi w 100%. Jest estetyczny, łatwo się go myje, robi wszystko, co potrzebuję i robi to bardzo szybko.

Jako pierwszy przepis wykonany w tym blenderze zaproponowałam masło migdałowe dla całej rodziny.
Migdały to źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy B2, witaminy E, błonnika. Zawierają sporo żelaza, magnezu, wapnia. Jako dietetyk zalecam je codziennie w diecie swoich pacjentów.
Kakao to źródło niezbędnych i cennych przeciwutleniaczy.
Chciałam po prostu zjeść Nutellę w zdrowej wersji. Uwierzcie mi – wyszło jeszcze lepsze.
Przepis na masło migdałowe wykonane w blenderze Blendtec Designer 725
- migdały łuskane 200 g
- olej słonecznikowy 2 łyżki
- kakao (1 łyżka)
- miód (1 łyżka)
- granat (2 łyżki)
Jak wykonać masło migdałowe w blenderze Blendtec Designer 725:
Wsypujemy migdały do kielicha Twister. Blendujemy przez około minutę na średniej prędkości, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy olej w trakcie obracania silikonowymi skrzydłami i blendujemy dalej około minuty.
Następnie ciepłe masło nalewamy do szklanego słoiczka lub innego naczynia. Smarujemy kromki pieczywa masłem i polewamy miodem a na koniec posypujemy granatem.
Smacznego!
