Moja propozycja “przemycenia” warzyw i owoców w postaci lizako-lodów! Mam nadzieję, że Wasze pociechy docenią kreatywność mam w kuchni. Buraki wspomogą odporność, dostarczą witaminę C, przywracają równowagę kwasowo-zasadową dla tych maluszków, które spożywają dużo mięsa oraz słodyczy.
Składniki na warzywno-owocowe lizako-lody:
- 1 mały burak (pokroić na kwadraciki)
- 1 mały grejpfrut (obrany ze skórki, oczyszczony)
- 1/2 miseczki pokrojonego mango
- 2 łyżeczki gęstego naturalnego jogurtu
Jak przygotować warzywno-owocowe lizako-lody:
buraka, grefruta, mango umieścić w urządzeniu kuchennym i zmiksować do gładkiej masy bez grudek. Następnie foremki wysmarować jogurtem na dnie i łyżeczką wlać mus z urządzenia kuchennego. Mrozić około 4 godzin.

Moja Haneczka jak widać szczerze zachwycona 🙂 Tego dnia zjadła prawie wszystkie!