Z wykształcenia jest magistrem inżynierem rolnictwa. Dzięki temu łączy pasję ze swoim wykształceniem. Od kilkunastu lat uprawia ogród gdzie uprawia stare odmiany warzyw i owoców. W 2010 roku wygrał kulinarny program organizowany w stacji Dzień Dobry TVN ” Gotuj o Wszystko”.
Piotrka poznałam podczas mojego wystąpienia w studio DDTVN – to bardzo ciepły, normalny facet. Mimo tego, że osiągnął tyle sukcesów i wciąż osiąga, a przed nim jeszcze więcej, to pozostaje zawsze sobą. Obecnie prowadzi program w Kuchni Plus “Kucharskiego Pomysły na Kuchnię”. Oglądajcie koniecznie!
Przepis od Piotrka Kucharskiego: pudding jaglany z owocami
Składniki na pudding jaglany z owocami:
- 100 g kaszy jaglanej Kupiec
- mleko roślinne
- masło
- szczypta soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 mango
- płatki migdałowe
Jak przygotować pudding jaglany z owocami według Piotrka Kucharskiego:
Kaszę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą, aż popłynie czysta woda. Podprażyć na suchej patelni ciągle mieszając przez 2-3 minuty. Zalać mlekiem, aż kasza będzie przykryta, dodać szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu. Gdy kasza “wypije” mleko dolać, aby ponownie była przykryta. Gotować tak, aż kasza będzie rozgotowana. Zmiksować na gładki krem z dodatkiem 2-3 łyżek masła i ekstraktu waniliowego. Jeśli pudding będzie za gęsty, rozrzedzić mlekiem. Mango obrać, pokroić na kawałki i zmiksować, polać puding po wierzchu. Płatki migdałowe przyprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Jeśli spodobał się Wam przepis – koniecznie udostępnijcie go w swoich social mediach. Dziękuję!